Video's

Margret Homfray

23 Lezingen die Margret Homfray gegeven heeft aan Montessori studenten. Tijdens haar laatste Montessori training die zij gaf, heeft zij toestemming gegeven haar lezingen te laten filmen. In de lezingen praat mevrouw Homfray over allerlei onderwerpen en geeft zij vele lesjes met zintuiglijk en practical life materiaal. Zeer waardevolle video’s, vanwege haar gratie en rust, maar ook omdat zij een originele bron is.  In 1929 was Margret een van de studenten bij Dr. Montessori in de Montessori cursus in Londen. In 1930 was ze een van de vertalers in de cursus in Rome. Ze werkte meer dan 20 jaar samen met Maria Montessori en samen ontwikkelden ze een Montessori training programma in Londen. De individuele filmpjes duren tussen de 30 minuten en tot meer dan een uur. 
Bron: www.montessoriworld.org

De video’s horen bij een online cursus die je kunt doen bij Montessori world. 

Montessori guide

AMI USA heeft het plan opgevat om veel video’s online te zetten met lezingen en beelden van Montessoriklassen. 
Het is een prachtige site, waaraan nog steeds video’s toegevoegd worden. Een aanrader met veel video’s voor leidsters van kinderen van iedere leeftijd. 

Speelfilm over het leven van Maria Montessori

Helaas alleen in het Italiaans, een 3 uur durende film over het leven van Maria. 

Trevor Eissler “Montessori Madness!” – 321 FastDraw

In 5.44 minuten tekent Trevor Eissler hoe Montessori het leren in het kind aanwakkert. 

Storytelling in Montessori elementary. 

Carla Foster houdt een lezing over het vertellen van verhalen voor kinderen van  6-12 jaar. 

Te zien op Youtube. 

Recording of live webinar with AMI Elementary Trainer Carla Foster on topic of Storytelling in Montessori Elementary Classrooms. Hosted by Montessori Institute Prague.