Werelddelenkist

F3012E0D-3357-4A87-AC31-9FDEA42D3D68
1319378E-8FCD-4C73-ADAC-AFB16514AF2E

Deze kist laat kinderen kennismaken met de dieren die in de verschilende werelddelen voorkomen. Sommige dieren kunnen in verschillende werelddelen thuishoren. Kinderen die met de globes gewerkt hebben kunnen hiermee werken. De kist bevat blauwe kaarten waarop de puzzelstukken van de wereldpuzzel gelegd kunnen worden en kaarten met een wit omlijnd werelddeel en enkele voorbeelddieren. Daarnaast zijn er kaartjes met de namen van de werelddelen en de namen van de 28 (bijgeleverde plastic) dieren. Kinderen kunnen zelf opzoeken welke dieren in welk werelddeel voorkomen en ze op de juiste kaart plaatsen. Kinderen kunnen aanvullende informatie zoeken op internet of in de (school-) bibliotheek.

Je kunt ook zelf een wereldkleed maken. Met dit kleed kunnen kinderen ook dieren plaatsen op de juiste werelddelen, maar het kleed kun je ook gebruiken voor andere activiteiten en materialen, zoals miniaturen van bekende gebouwen of kleine klederdrachtpoppetjes.

Onderstaand kleed is gemaakt in dezelfde grootte als de werelddelenpuzzel. Met behulp van de bijbehorende plastic cirkel maak je twee cirkels van blauw vilt. De wereldelen trek je om op gekleurde stukken vilt met stift of kleermakerskrijt (dit zie je na afloop niet meer). Daarna vergelijk je de stukken vilt met de puzzelstukken en knip je stukjes zee er tussenuit. 
Naai de stukken op de cirkels. Naai de cirkels op een rechthoekig stuk stof*. 
Op de achterkant bevestig je nu een ander stuk stof, beide stukken naai je op elkaar met de goede kant naar binnen en dan keer je het geheel binnenste buiten. Je hebt nu een soort kussensloop. Die naai je aan alle kanten dicht. 

*Deze stof hoort eigenlijk lichtgeel te zijn, in het Montessori Centre International wordt kleurcodering gebruikt voor alle werkjes. Lucht is geel volgens deze codering.

 
B9E70E18-4012-4430-A04D-EC9EFBEB11B5
OLYMPUS DIGITAL CAMERA